Slekt
Home Jobb Interesser Slekt Etterlysninger Min familie

 

horizontal rule

Oppdatert 27.02.2009

Eg har hatt interesse for slekts forskning i mange år, men kom egentlig ikkje i gang før eg kom over eit program som eg kunne bruke på data, dette var tilbake til 1993 og programmet var Brother's Keeper, ver 5.2 Dos. Gjekk seinare over til windows versjonen av samme program og var fornøgd med det. Gjekk så over til 6.x versjonen av samme programmet, men vart aldri fortroligt med det nye registrerings bildet i den versjonen så eg skifta over til eit anna program som eg bruker i dag. Og har ikkje angra eit sekund  etter at eg skifta :-)

Dette programmet heiter Legacy, Dette har no etterkvart komt i versjon 7.xx. Er svært fornøgd med dette programmet som er rangert blant dei aller beste slekts programma som ein kan bruke i dag. Dette programmet er fullstendigt oversatt til Norsk, kan velge både bokmål og nynorsk så dette kan tilpassast for alle.

På denne adressa finn du diverse informasjon om dette programmet, samt eit bruker forum der det kan spørrast om det aller meste som gjelder Legacy.

Eg er medlem av DiS Norge samt DiS Møre og Romsdal og det kan no vere ein stor fordel, her treffer ein likesinna personer med samme interesser.

Her i Haram har vi også fått laga ein lokallagsgruppe. Vi har møter på Tennfjord skule kl 1800 til 2100 kvar tredje tirsdag i månaden.

Må også skryte litt av DIS Norge sitt  Slektsforum, det er vel den første plassen på nettet der etterlysninger for heile landet ligger under ein felles adresse, her kan du abonnere på dei kommunane du sjølv forsker i om du vil. Her er masse muligheiter, vel verdt eit besøk.

DIS Norge har også ein egen "Chatte" kanal, den er open 24 timer i døgnet, her kan du treffe likesinnede heile tida, masse hjelpsomme folk som løyser store og små problemer som dukker opp. For å komme inn på denne kanalen så kan du trykke her

Det meste av mine opplysninger har eg funnet i forskjellige bygdebøker her på Sunnmøre. I tillegg har eg hatt god hjelp i forskjelligt matrial som Haram Kulturhistoriske Lag / Palmar Fjørtoft har gjort med å skrive av kyrkjebøkene for Haram kommune. Pr dags dato er kyrkjebøkene frå 1689 til 1896 og stort sett? alle folke og presteteljinger skrevet av.

I tillegg så er alle kirkebøker for heile landet skanna og lagt ut på nettet. Dette er eit ypperligt tilbud til oss som holder på med denne hobbyen. Her er linken til Skanna kirkebøker

horizontal rule

Nytt stoff.

Her kan du finne ein liten samling av ord, uttrykk og forkortelser som du ofte kan støte på når du "forsker" på slekta di. Dette fant eg på nettet ein eller annan gang i 1995 ??, har ikkje notert forfatterens navn.

horizontal rule

Ein liten test på Legacy sine heimesider vil komme her etterkvart