Rolf Birger (Pesen) Pedersen
(1939-2001)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Nålevende

Rolf Birger (Pesen) Pedersen

  • Født: 23 Sep 1939, Bergen, Hordaland
  • Død: 22 Mar 2001, Bergen, Hordaland 61 år gammel

  Generelle notater:

I sin ungdom var Pesen ein landskjent fotballspiller. Spilte i mange år for Brann, han har også fleire landskamper.

Rolf Birger Pedersen (født 23. september 1939, død 22. mars 2001) var en norsk fotballspiller og trener. Han vokste opp i gangavstand fra Brann Stadion, og ble senere en storspiller for nettopp Brann. Han spilte 15 A-landskamper for Norge, og kom på scoringslisten fem ganger.

Pedersen var en kreativ og målfarlig midtbanespiller, og regnes av mange for å ha vært Branns beste spiller i mesterskapsårene 1962 og 1963 – sammen med Roald Jensen selvsagt. Senere nådde han ikke de samme høydene. Det blir hevdet at han mistet motivasjonen etter å ha vunnet så mye i ung alder.

var en svært temperamentsfull spiller. En av de mange historiene som fortelles om ham var at han en gang løp over hele banen for å skjelle ut sin lagkamerat Arild Hetleøen etter at Hetleøen hadde slurvet med et tilbakespill, og deretter løp til trenerbenken og forlangte at Hetleøen skulle bli byttet ut, noe han også ble. I pausen skal Hetleøen ha kastet en støvel etter Pedersen, og sverget at han aldri skulle sette sin fot mer på stadion så lenge var i klubben.

Etter at spillerkarrieren var over, hadde Pedersen ved flere anledninger administrative roller i Brann. Han døde i 2001, 61 år gammel.

  Hendelser i hans liv:

• Yrke: Ingeniør i konsulentfirma: Bergen, Hordaland.


Rolf giftet seg med NålevendeHjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 25 Okt 2012 med Legacy 7.5 fra Millennia